De oude site van de Kunstacademie Noord-Limburg sprak visueel niet aan en op mobiele toestellen was ze moeilijk leesbaar. Bovendien bleken surfers naar de site te komen voor dingen die ze niet meteen vonden. Gevolg: tal van telefoontjes naar het secretariaat.

Het behangpapier

Voortaan toont een afbeelding onmiddellijk waarop het staat, centraal staat de nieuwe naam en ook het nieuwe logo valt door zijn kleurgebruik veel meer op dan het oude.

kanl-intro

Over intropagina's zijn de meningen (ook bij ons) verdeeld, vandaar dat het hier geen echte pagina is, even scrollen volstaat om naar het volgende blok te wippen.

Vier keuzes: simpel

Naast de belangrijkste taak, het opzoeken van lesuren (zie verder), zijn er ook surfers die zich nog oriënteren. De vier richtingen  staan daarom prominent in beeld op de homepagina, terwijl vroeger de geïnteresseerden daarvoor het menu moesten uitspitten.

kanl-mwdbk

Nieuws

Een nieuwsoverzicht mag niet ontbreken, want er gebeurt elke week wel iets in de academie. Onder de motorkap schuilt hetzelfde systeem dat we ook gebruiken voor de populaire Internetgazet, dus beproefde techniek.

Nieuwssysteem website

Kalender

Aankomende evenementen staan in de kalender: een foto en korte omschrijving per evenement, aangevuld met uur, toegangsprijs en een stratenplan.

CMS kalendersysteem

De cursuswijzer

Van juni tot oktober komt twee derde van de surfers naar de site om een opleiding te zoeken. Vroeger liepen ze een beetje verloren, want KANL organiseert tal van cursussen:

  • meer dan 500, verspreid over 8 gemeenten
  • in elke gemeente zijn er een tiental locaties
  • cursussen lopen meestal over meerdere jaren en zijn per leeftijd gegroepeerd

Zet heel het aanbod in een PDF en het document wordt vreselijk onoverzichtelijk. Gevolg: surfers die hun weg niet vinden en uiteindelijk het secretariaat bellen. Die stormvloed aan telefoontjes hebben we kunnen indijken met de cursuswijzer. De surfer op zoek naar een opleiding, onderscheppen we al in het begin middels een (uitschakelbare) pop-up in die automatisch van juni tot oktober loopt:

Cursuswijzer

De cursuswijzer loodst de surfer in enkele muisklikken door het aanbod. Desgewenst volgt nog een mailtje met een overzicht van de lesuren, makkelijk uit te printen en op het prikbord te hangen:

Webdevelopment op maat

In september, bij de start van het nieuwe jaar, wordt de cursuswijzer zo'n 500 keer per dag opgevraagd. Dat hadden we nu ook niet verwacht! Wellicht zullen sommige surfers de cursuswijzer met tussenpozen een paar keer doorlopen, vooraleer de knoop door te hakken om deze of gene cursus te volgen.

Elk toestel, elk scherm

Gezien het vaak jeugdige publiek van KANL, moet de site natuurlijk ook op mobieltjes en tablets prima werken. Daarom is ze "responsive" en past ze zich aan naargelang de schermbreedte.

Webdesign responsief