Corona: winkel gesloten? Begin een webshop!

Corona: winkel gesloten? Begin een webshop!

De coronacrisis heeft de winkeliers in een wurggreep: de verkoop valt stil, terwijl de vaste kosten blijven lopen. Winkels met een webshop hebben een voordeel: het coronavirus geeft de online verkoop een enorme boost, aldus dit artikel in De Standaard. En de winkels zonder e-commerce? Die helpen we in 3 dagen aan een webshop!

België hinkt achterop

De Belgen hebben zich langs links en rechts laten voorbijsteken door de buurlanden wat e-commerce betreft. Vooral de Nederlanders zijn daar wonderwel in geslaagd, er is immers geen taalbarrière. Niet alleen bestellen Belgen massaal in Nederland, sommige Nederlandse handelaars richten ook zich expliciet op België: de webwinkel heeft een Belgische domeinnaam (.be), een Belgisch adres, een Belgisch telefoonnummer en zelfs een Belgisch BTW-nummer. Maar de logistiek gebeurt vanuit Nederland.

Hieronder enkele redenen waarom we het zo slecht doen op vlak van e-commerce:

1. We wachten af

Misschien de hoofdreden voor ons getreuzel: Belgen kijken eerder de kat uit de boom, terwijl Nederlanders sinds eeuwen handel drijven en al in de 17e eeuw de wereldzeeën bevoeren met hun commerciële vloot.
Ons advies: durven springen! Er is geen enkel risico, want u kan starten zonder investering!

2. We vinden Vlaanderen te klein

Vaak horen we ook van handelaars: Vlaanderen is zo klein, een Franse verkoper bereikt met dezelfde webshop op slag 10 keer meer inwoners.
Ons advies: Vlamingen kunnen zich natuurlijk net zo goed op Nederland richten en krijgen er in één moeite 17 miljoen Nederlandstaligen bij. Onze webshops halen zonder enige marketinginspanning vanzelf al een kwart van de verkopen uit Nederland, dat zijn surfers die Google helemaal gratis ook naar uw webshop brengt.

3. We hebben "geen tijd"

Handelaars met uitgebreide openingsuren hebben amper tijd over om ook nog een webshop op poten te zetten.
Ons advies: gebruik de verplichtte sluiting om eindelijk uw webshop op poten te zetten - tijd die u anders nooit gevonden had. En na de coronacrisis heeft u een bijkomend verkoopkanaal.

 

Gedaan met afwachten: binnen 3 dagen online!

De coronacrisis maakt meer dan ooit duidelijk dat e-commerce niet te negeren valt. Wie nog niet mee op de kar gesprongen was, kan helaas niet niet terugvallen op een webshop om de sluiting te overbruggen. Bovendien moeten uw vaste klanten elders gaan. Goed nieuws: we kloppen overuren en kunnen u binnen 3 werkdagen online helpen.

Kortom, neem snel contact op zolang we nog niet volgeboekt zijn!

Reageer op dit artikel